Jeg læste en artikel omkring at 18% af danskerne har brudt med nære relationer og da jeg også selv har det tæt inde på livet, ønsker jeg at dele ud af min viden om hvorfor man bryder med relationer og særligt tætte/nære relationer, for det kan sidde nogen derude der, ligesom jeg, troede det er helt normalt – det er det bare ikke 🙏🏻❤️

Derfor bryder folk med tætte/nære relationer:

  • Der sladres om dig i en negative tone – I den kærlige familie kan man sagtnes snakke om hinanden med det formål hvordan man kan støtte bedst muligt men i en dysfunktionel familie lære man at nedgøre, kritiseret og synliggjort på en negativ måde.
  • Der bliver slået ned på dine svagheder – I alle familier kender vi hinandens svagheder og i kærlige familier ved man hvordan man komplimentere hinanden og støtter hinanden når tingene er svære. I dysfunktionelle familier udnytter de de svagheder som man har for at du skal få det dårligt og derfor holder dig selv nede. Du kan også opleve at et familiemedlem sætte sig selv i offerrolle hvorved der skabes en skyldfølelse i dig, hvis ikke du gør som de ønsker det.
  • De tillader ikke at du forandre dig – familier hvor der er meget firkantede forestillinger om hvad man burde og skulle og hvordan du bør leve dit liv. Du vil også kunne opleve at folk omkring dig udstøder, nedgøre eller latterliggøre dig. I sunde relationer vil de støtte dig i din forandring og være lydhøre for dine nye synspunkter/viden
  • Der er ofte konflikter – skænderier og konflikter udgør en højt angstniveau. Hvis vi bestræber os på at behandle hinanden ligeværdige og er kærlige og omsorgsfulde overfor hinanden så møder vi hinanden der hvor vi er. Jeg oplever mange som skaber konflikter og situationer hvor andre skal have en bestemt adfærd for at fortjene deres relation/kærlighed og det ender et destruktivt relationsmønster.
  • Dine relationer har deres egen fortælling og du må ikke være uenige i den – mange holder fast i et glansbillede – alle spiller roller og når man er sammen udspiller der sig et teaterstykke. For hvis du fortæller din sandhed og denne sandhed ikke passer ind i den andens sandhed/opfattelse, bliver du ofte straffet ved at blive udelukket fra fællesskabet eller sat på plads, hvis du er for svag i øjeblikket.
  • Dine relationer er overfladiske og uforudsigelige – disse relationer er bundet sammen af angst for udelukkelse, de udnytter hinanden, spiller spil og manipulerer. Du kan være favorit i den ene uge og ugen efter finder du ud af at den samme person har fortalt forfærdelige historier om dig bag din ryg.


Du er okay som du er:

Måske kan du se dig selv i nogle af disse situationer eller også kan du ikke. Uanset hvad så ved jeg at hvis du har været i sådan en relation eller familiemønster så har du formentlig stået i den situation at du følt dig grænseovertrådt, har måtte tilsidesætte dig selv og det du var og troede på, for at være en del af fælleskabet og flokken – indtil den dag du ikke kunne holde til det længere.

Det kan også være at det først er nu, efter du har læst mit indlæg at du kommer til at tænke på, at dine relationer eller familiemønstre ikke har været helt normale og derfor har stået i situationer hvor du har følt at du var unormal.

Du skal vide at du er okay ligesom du er. Når du begynder at forandre dig så vil du ændre adfærd som påvirker dine relationer og relationen kan derfor ændre sig, men det betyder ikke at du er forkert eller gør noget forkert.. Du er okay som du er ❤️🙏🏻

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvorfor du bryder med dine relationer og hvad du kan gøre så skriv til mig for en gratis uforpligtende samtale 🥰🙏🏻